הגדלת חזה – כל מה שחשוב לדעת לפני הניתוח

אינפורמציה חשובה שכדאי לך לדעת לפני שאת עושה ניתוח להגדלת החזה:

גיל
המלצת משרד הבריאות לבצע ניתוח זה היא מגיל 18. עם השנים גדל הביקוש לבצע ניתוח הגדלת חזה בקרב בנות צעירות ברוב המקרים הרופאים האתיים והמקצועיים בוחרים שלא לבצע ניתוח הגדלת חזה לפני גיל 18 אלא אם מדובר בבעיה של אי סימטריה חמורה. השד אצל חלק מהנשים עדיין מתפתח בגילאים צעירים יותר. במקרים מסוימים ומשיקולים ייחודיים יתבצע הניתוח לפני גיל 18, ואז הניתוח יתבצע בליווי וחתימת הורה/אפוטרופוס.

גלריית תמונות לפני ואחרי בתחתית העמוד

נשים בעשור השני והשלישי לחייהן בד"כ מגובשות יותר ביחס למראה הנשי שלהן ולרוב עברו שינויים גופניים כגון הריונות והנקה.

בעשור הרביעי והחמישי ישנן נשים שמבקשות להגדיל את החזה ולעצבו כדי לחזור ולהרגיש צעירות יותר.

סוגי שתלים גודל וצורה   
קיימים סוגי שתלים רבים השונים אלה מאלה בגודל, מרקם, צורה וחומר המילוי כל השתלים בנויים מעטפת סיליקון מוצק ומילוי של ג'ל סיליקון. ג'ל הסיליקון יכול להגיע ברמת סמיכות וצמיגות נמוכה או גבוהה יותר. (קיימות 3 רמות צמיגות), צורות השתלים להגדלת חזה גם הן משתנות ישנם שתלים עגולים – השתלים מגיעים בנפחים שונים, רחבים, צרים, גבוהים או שטוחים.

שתלים עגולים בעלי פרופיל גבוה מקנים מראה בולט מאוד ולכן מתאימים לנשים בעלות גוף מלא יותר או נשים שמבקשות מלאות בחלק העליון של השד (כמו פוש אפ push up).

שתלים בעלי פרופיל שטוח ובסיס רחב מתאימים לנשים בעלות מבנה גוף רחב יותר, מרחק רב בין השדיים או כתוספת לשד בינוני.



שתלים אנטומיים 
שתלים אלו פותחו בשנות התשעים, בעלי מראה "טיפה"/"אגס" ומתאימים לנשים שאין להן כמעט רקמת שד טבעי וצורה אנטומית משלהן. חשוב להדגיש של95% מהנשים שפונות להגדלת חזה, השד הקטן מקנה להן את המראה האנטומי ויקבלו תוצאה מצוינת עם שתל עגול.

ישנם שתלים בעלי מרקמים שונים: שתלים חלקים חייבים במנח מתחת לשריר החזה הגדול. השתל המחוספס נועד לעזור למנוע היווצרות *קפסולה סביב השתל. המיקום של שתלים חלקים תחת השריר מונע לרוב היווצרות קפסולה.

גודל השתל: גודל השתלים הנפוצים נע בין 150סמ"ק – 800 סמ"ק. השתלים הנפוצים ביותר הם בין 300 סמ"ק-450 סמ"ק. גודל השתל יקבע כמו שאר המשתנים לאחר ייעוץ בדיקה ומדידה של הגוף. 

שתל אינו מרים או מחזיק את השד כי אם רקמת השד נושאת אותו לכן חשוב להדגיש ולציין כי ככל שהשתל גדול יותר כך הנטייה לצניחת השדיים כעבור מס' שנים גדלה.

שתלים קלים
שתלים קלים פותחו במהלך שנות האלפיים. שתל אשר הסיליקון בו קיים בצפיפות מופחתת ולכן המשקל קטן יותר בכ-30% השתל מפחית את הלחץ על הרקמות ומשקלו הסגולי נמוך יותר וכך מקטין את הנטייה לצניחת השד.
כל השתלים שבשימוש בארץ אושרו לשימוש ע"י משרד הבריאות.

• קפסולה (קופסית) – קופסית הינו מונח רפואי המתאר תופעה שנגרמת לאחר ניתוח הגדלת חזה שבה הרקמה העוטפת את הסיליקון מתכווצת ויוצרת סביב השתל מעין קופסא (קפסולה), התחושה הינה התקשות של השד. במקרה כזה ייתכן והשד יתעוות, במקרה של עיוות יש צורך בניתוח חוזר. ניתן לאבחן את דרגת הקושי של הקפסולה בשני שלבים, הראשונה והקלה ניתן לאבחן את ההתקשות במישוש אך לא ניתן לראות את ההתקשות. הדרגה השנייה ההתקשות גורמת לחזה להראות עגול כדורי ויציב, גם במצב שכיבה החזה לא יזוז ויישאר יציב ולעיתים התופעה תגרום לכאבים בייחוד במצב שכיבה על הבטן.

מהלך הניתוח 
לאחר פגישת ההתייעצות והחלטה משותפת לגודל צורה ומרקם מגיע יום הניתוח. בהגיעך לבי"ח לרוב תקבלי כדור הרגעה אשר יעזור למתן את הלחץ/או החשש אם יש כזה מפני התהליך כעבור כחצי שעה תפגשי את המנתח הפלסטי שלך אשר יסמן על גופך בעזרת טוש מיוחד את תוכנית מהלך הניתוח. הניתוח מבוצע בהרדמה מלאה, אורך כארבעים דקות ובסיומו יחבוש המנתח את אזור החזה בצמר גפן ותחבושת אלסטית הדוקה ותועברי לחדר התאוששות.

כעבור שעה תחזרי לחדרך להמשך מנוחה. ההתאוששות מהניתוח אינדיבידואלית ולרוב כעבור שלוש שעות תשוחררי לביתך למנוחה, ניתן להשתמש בכדורים משככי כאבים שימליץ לך הרופא וכן תתבקשי ליטול אנטיביוטיקה למשך שבוע.

למחרת הניתוח עלייך להוריד את התחבושות, להתקלח וללבוש חזית ספורט תומכת גם בלילה למשך שישה שבועות. כעבור שבוע תגיעי לביקורת והורדת תפרים בודדים. (רוב התפרים נמסים)
חשוב מאוד לא לחשוף את אזור השד לשמש ישירה.

פעילות גופנית – אסור לבצע פעילות גופנית שכרוכה במאמץ שרירי פלג גוף עליון או אירובית וקפיצות למשך שישה שבועות.

סיבוכים 
סיבוכים מניתוח הגדלת חזה נדירים, אך גם כאשר הרופא מבצע את הניתוח בצורה מושלמת ובהתאם לכללים קפדניים ביותר יש נם סיבוכים שצריך לטפל בהם כגון:
1. דימום:  (נדיר ביותר)

2. זיהום: אם יש חשד לזיהום (אדמומיות,נפיחות, חום, כאב) יש לפנות לרופא מיידית! חשוב להתחיל בטיפול אנטיביוטי מוקדם ככל האפשר. בחלק ממקרי הזיהום לא ניתן להתגבר עליו ויש צורך להוציא את השתל. כעבור מס' חודשים ניתן בד"כ לבצע ניתוח חוזר.

3. קרע בשתל: השתלים אינם מתפוצצים. ב-1 מכל 50 שתלים יהיה קרע במעטפת השתל תוך 10 שנים עקב בלאי. עם שנים נוספות אחוז הקרעים עולה. קרע בשתל אינו מסוכן לבריאות. אינו גורם לסרטן שד והסיבה העיקרית להחלפת שתל קרוע היא עיוות בצורה או התקשות (קפסולה). מסיבה זאת יש לשקול ניתוח החלפת שתלים בין 10-20 שנים אחרי ניתוח ההגדלה.

4. שינויים בתחושה: לרוב הנשים אין שינוי בתחושת הפטמות. לחלק תהיה רגישות יתר בפטמות ולחלק ירידה בתחושה. תופעות אלה בד"כ חולפות תוך מס' שבועות. לעיתים רחוקות ירידה בתחושה תישאר זמן רב.

האם מותר ללכת בלי חזייה?! – לא! ישנה סברה בעיקר בקרב נשים צעירות כי לאחר ניתוח הגדלת חזה אפשר ללכת בלי חזייה. סברה זאת שגויה. ככל שתלבשי חזייה טובה ותומכת יותר כך תשמרי  על תוצאות הניתוח לזמן ארוך יותר.

עוד יש לציין 
- אם יש סיבה רפואית לניתוח נוסף בשנה הראשונה העלות בד"כ חלקית בהתאם למדיניות כל רופא.
- מעקב ואבחון סרטן שד- מתבצע כמו אצל כל אישה שלא עברה ניתוח, בדיקות רופא כירורג שד והדמיה מדי תקופה ובהתאם לגיל.

בהצלחה!!

לפני ואחרי ניתוחים פלסטיים וטיפולים אסתטיים

נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA